Camu Camu (Myrciaria dubia) - prášek z nevypeckovaného sušeného plodu RAW produkt

 

Myrciaria dubia je kulatý plod o průměru od 2 do 3 cm, světle zelené až tmavě červené barvy podle aktuální zralosti, původem z deštných pralesů jihoamerické Amazonie. Roste v záplavových oblastech na březích řek na keři Myrciaria dubia, dorůstajícím až do 3 metrů. Vyznačuje se nejvyšším obsahem vitaminu C ze všech známých plodů na světě a díky tomu je také velmi účinným antioxidantem, který pomáhá při hubnutí, zvyšuje odolnost organizmu, odstraňuje únavu a snižuje stres. Zároveň obsahuje celou řadu dalších důležitých vitamínů, minerálů a vysoké množství aminokyselin, které napomáhají rychlé regeneraci buněk a výrazně zpomalují procesy stárnutí. Má celou řadu dalších pozitivních účinků na lidský organizmus, tedy patří do tzv. skupiny superpotravin a je vhodný k užívání pro všechny věkové skupiny.

 

Doporučuje se užívat při:

- prevence proti chřipce

- gynekologické infekce

- podporuje růst červených krvinek

- podporuje větší zavápnění kostí

- snižuje cholesterol a triglyceridy

- prevence proti tvoření tumorů

- pomáhá hojit rány

- snižuje hladinu cukru u diabetiků

- zvyšuje fyzickou i psychickou výkonnost organismu

- napomáhá čištění jater, žlučníku a slinivky břišní

- zvyšuje imunitu organizmu

- snižuje tělesnou bolest

- zvyšuje odolnost dýchacího ústrojí proti nachlazení a rýmě

- ulevuje od astmatu a bronchitidy

- velmi silný antioxidant, antidepresivum, snižuje vnitřní pnutí a stres

 

Doporučené dávkování:

1 až 3x denně čajovou lžičku rozmíchejte na kašičku ve sklenici s trochou vody, čaje, kávy nebo džusu, oslaďte medem nebo surovým cukrem Chancaca, doplňte tekutinou a vypijte. Můžete přidávat do jogurtů, ovocných nebo smetanových krémů a koktejlů, zmrzlinových směsí,…

 

Kontraindikace:

Nejsou známy ani popsány.

 

Vedlejší účinky:

Nejsou známy ani popsány.

 

Fytoterapeutické vlastnosti:

Složení Camu Camu předurčuje jako antivirotický přípravek, antioxidant a přírodní vitamínovou bombu. Amazonské kmeny Camu Camu používají především pro zvýšení odolnosti organismu vůči virovým infekcím. Nemluvíme zde pouze o virech způsobujících nachlazení, ale i o virech způsobujících herpes, pásový opar, plané neštovice a všeobecně virových onemocněních, které mají tendenci se aktivovat při oslabeném imunitním systému.

 

Fytochemické složení:

Plody Camu Camu mají enormní obsah vitamínu C, asi 30x tolik co pomeranče, což se také odráží na jejich kyselé chuti. Mimo vitamín C je Camu Camu vynikajícím zdrojem rutinu, bioflavonidů, beta-karotenu, vápníku, železa, niacinu, fosforu a dalších prvků.